Bouwpakketten volwassenen, hippe trend

Hoezo hip? Bouwpakketten volwassenen? Supersuf!

Een brildragende man van middelbare leeftijd, veegt zijn met lijmbesmeurde vingers af aan zijn toch al morsige, gestreepte spencer. Het overhemd dat hij eronder draagt, is tot bovenaan dichtgeknoopt en op zijn kalende hoofd heeft hij een conducteurspet. Een conducteursfluit bengelt aan een koord om zijn nek, af en toe gevaarlijk dicht bij de houten bouwpakketten volwassenen die hij op zijn miniatuurtreinenbaan heeft staan. Een kant-en-klare opwarmmaaltijd op een plastic drievaksbordje is voor de helft opgegeten en ligt te verworden tot afval. Op zijn donkere zolderkamer gaat de echte wereld langs hem heen, als hij helemaal verdiept is in zijn technische bouwpakket. Hij is perfect gelukkig!

Dit was lange tijd het nerdy-beeld van de prototype modelbouwer. Daarmee had modelbouw het stempel supersuf en was vooral weggelegd voor mannen. Gelukkig zijn de tijden veranderd en houten modelbouw emancipeert!

Decoratieve en duurzame houten bouwpakketten volwassenen

Wees ook perfect gelukkig, maar dan in het heden. Want terwijl je bouwt aan een houten bouwpakket zit je knus te Netflixen. Ondertussen klets je verder op je smartphone en regelmatig maak je een foto of filmpje van je miniatuurbouwpakket voor je Insta, Facebook of TikTok. Via whatsapp laat je iedereen weten hoe ver je bent met je bouwpakket voor volwassenen. Het eindresultaat stop je in een YouTubefilmpje en tientallen duimpjes gaan omhoog. Op een gezellig forum klets je bij over de uitdagingen van je technische houten bouwpakket. En stond vroeger je modelbouw in een stoffig zolderkamertje, nu pronkt bijvoorbeeld je Rolife-miniatuurhuisje of miniatuurrestaurantje met ledverlichting als sfeerlamp in je huiskamer. De eenzame man met zijn treinenbaan is out. Trendy miniatuurbouw van duurzaam hout is in!

Bouwpakketten voor volwassenen emanciperen

Sinds een aantal jaar heeft de houten modelbouw voor volwassenen een vlucht genomen. Miljoenen mannen, maar nog meer vrouwen, hebben zich de laatste tien jaar gestort op houten bouwpakketten. Het 'waarom' is logisch. Onze geweldig knappe handen kunnen meer dan scrollen, tappen en swipen. Maar vooral is het zo lekker ontspannend en geeft het zoveel méér voldoening om een houten 3D-puzzel met je eigen handen te bouwen, dan een digitale, ongrijpbare highscore te halen. Zeg tegen iemand, ik heb die-en-die-score gehaald of laat een houten 3D-bouwpakket zien. Waar krijg je de meeste complimentjes over?

Miniaturen voor volwassenen

DIY-bouwpakketten zijn back vanuit de prehistorie! Zolang we weten, hebben volwassenen miniaturen gemaakt, van mens- en dierfiguren tot huizen. De oudste mensfiguurtjes dateren van 35.000 jaar geleden en de oudste maquettes van gedetailleerde miniatuurhuizen, dateren van 6000 voor Christus! Mensen zijn altijd gefascineerd geweest door miniaturen. Jonge dieren, jonge mensen en kleine dingen vinden we schattig. Dit komt omdat onze hersenen een miniatuurhuisje als écht groot of volgroeid willen zien, maar tegelijkertijd weten onze hersenen dat ze genept worden. Deze tegenstrijdigheid maakt dat we gefascineerd zijn door miniaturen.

Technische houten bouwpakketten volwassenen

Zulke zeer gedetailleerde miniatuurhuisjes hebben wij ook, vooral van Rolife, maar ook zoals decoratieve muziekspeeldozen waarvan alle onderdelen met lasertechniek voorgesneden zijn. Bij zulke houten bouwpakketten voor volwassenen, die je ook bij Robotime-ROKR vindt, verwerk je echte tandwielen om het houten modelbouwpakket te kunnen laten draaien! Het mooie is dat je bij de meeste Robotime-bouwpakketten geen lijm nodig hebt. Net zo decoratief als miniatuurwinkeltjes, zijn werkende objecten zoals trendy vintage-grammofoons en retro-filmprojectors, klokken, knikkerbanen en opwindbare bouwpakketten van bijvoorbeeld een echt rijdende Harley Davidson van hout!

Bouwpakketten volwassenen, kinderen hebben niet het alleenrecht!

Hoewel we bij modelbouw veelal aan kinderen denken, zijn niet alle houten constructiesets daarvoor geschikt. De meeste bouwpakketten van hout hebben kleine onderdelen, kinderen jonger dan een jaar of zeven maken ze het best samen met oudere kinderen, kinderen vanaf 14 jaar of volwassenen, want zelfs de Robotime-knikkerbanen blijven tenslotte leuk voor kinderen én volwassenen!

Ben jij een echte fröbelfan of hobby-doe-het-zelver? Neem eens een kijkje in ons assortiment en kies uit de honderden houten en technische bouwpakketten volwassenen van Robotime-DIY een gaaf houten bouwpakket. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, statisch of mechanisch, de bouwpakketten zijn perfect voor iedereen. Je vindt ze voordelig en hebt gratis verzending vanaf € 20,00 bij Robotime.nl.

Houten bouwsetsMiniatuurhuisjesModelbouwRokrRolife