DIY knutselen voor volwassenen is anders dan voor kids

Het verschil tussen zo'n DIY bouwpakket voor volwassenen of kinderen, zit hem in het onderwerp, de grootte van de onderdelen en de moeilijkheidsgraad. Als we beginnen bij het onderwerp van DIY knutselen voor kinderen dan denk je niet meteen aan bijvoorbeeld een naaiatelier of een detectivebureau.

Rolife DIY knutselen, een heerlijke uitdaging om mee te ontspannen

De tweede reden waarom dit minder DIY knutselen voor kinderen is, is omdat de onderdelen van dergelijke DIY huisjes erg klein kunnen zijn. Dusdanig dat je bijvoorbeeld een pincet gebruikt. Ook het lijmen kan nauwkeurigheid vereisen en zou de kleinsten onder ons kunnen frustreren. Onze garage workshop bijvoorbeeld is perfect voor volwassenen.

Miniatuur huisjes DIY knutselen, voor sfeervolle decoraties

Als laatste van de drie redenen waarom dit soort DIY knutselen meer voor volwassenen is, willen we de moeilijkheidsgraad bespreken. Sommige van onze miniatuur huisjes DIY, daar kun je met gemak een paar volle dagen aan knutselen. Ze hebben heerlijk veel voorwerpjes om te knutselen. Een goed voorbeeld hiervan is Cathy's Flowerhouse.

DIY knutselen voor kinderen, maak ze blij met onze bouwpakketten van hout

Voor de jonkies onder ons vanaf circa 8 jaar hebben we uiteraard ook fijne bouwsets voor het DIY knutselen. We hebben vooral dieren die cool voor hen zijn. Ze verbeteren de oog-hand-coördinatie en leren een bouwtekening interpreteren. Daarnaast zullen ze zo trots zijn. Neem eens een kijkje bij de dieren, bijvoorbeeld de olifant.

Snel DIY knutselen met onze Rolife bouwpakketten kan ook

Natuurlijk hebben we ook DIY knutsel miniatuur huisjes die veel sneller klaar zijn. We hebben bijvoorbeeld miniatuur miniatuurhuisjes! Die zijn echt heel popperig klein en de helft van een gewoon miniatuur huisje, zo'n 10 centimeter in het 3D. Ook daar heb je alle scènes in die je kunt bedenken. We bevelen warm aan onze Little Warm Space series.

Hebben jullie ook nog meer makkelijke bouwpakketten volwassenen om DIY te knutselen?

Tuurlijk, bovenstaande houten bouwpakketten kunnen echt door iedereen vanaf zeg 14 jaar gemaakt worden. Maar we hebben inderdaad ook heel makkelijke DIY huisjes die net zo mooi gedetailleerd zijn. Dit is onze kunststof serie die je zonder lijm in elkaar klikt, alles is al gekleurd en je krijgt stickers om te plakken. Heb je ons kunststof boekenwinkeltje al bekeken?

Ik ben niet zo van DIY knutselen van DIY huisjes

Niet jouw ding? Dat mag uiteraard, gelukkig mogen smaken verschillen. We hebben daarom voor ieder wat wils en om DIY te knutselen hebben we nog veel meer soorten bouwpakketten van Robotime DIY. Denk daarbij aan houten bouwsets waarmee je geen tafereeltjes, maar voorwerpen in elkaar zet. Bijvoorbeeld een klok! Maak nu onze zodiacklok.

Wat moet ik me voorstellen bij DIY knutselen met houten bouwpakketten?

Nou, simpeler dan knutselen met hout kan niet. Je krijgt platen met daarin voorgesneden de onderdelen. Die druk je eruit en met de nummering op de handleiding schuif je ze in elkaar. Al heel snel heb je dan resultaat. Soms hebben ze muziek of licht en dan sluit je zelf de batterijen aan. Bij onze technische sets zie je voorbeelden.

Robotime DIY knutselen voor alle niveaus

Denk je, poeh hé, dat lijkt me maar ingewikkeld iets aansluiten op batterijen … Wees gerust, je hoeft geen technische aanleg te hebben om dit te kunnen. Iedereen kan dit door de makkelijke bouwtekening. Daarbij hebben we ook DIY modellen die je opwindt met een opwindveer en dus zonder elektriciteit zijn. Ons muziekspeeldoosje Starry Night is een goed voorbeeld.

Houten DIY bouwpakket volwassenen knutselen, nog milieuvriendelijk ook!

Omdat hout vernieuwbaar is, in tegenstelling tot plastic dat nog een veel te groot percentage van aardolie is, bouwen we graag met hout. Dat geldt ook voor Rolife DIY. Veel van onze bouwsets zijn zelfs niet eens geverfd. Je mag ze naturel laten of zelf kleuren. In dat geval berg je natuurlijk je stiften op in een DIY-pennenbak de Owl-box.

DIY knutselen is met recht voor iedereen leuk. Ben je benieuwd of er in ons assortiment iets voor je bij zit? Blader dan eens door onze houten bouwpakketten.

Robotime Nederland nieuwsbrief

Af en toe sturen wij een nieuwsbrief over bijvoorbeeld nieuwe producten. Vind je het leuk deze te ontvangen? Laat dan je e-mail adres achter. Je kunt je altijd weer eenvoudig uitschrijven!